IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обмислят технологичен парк за индийски компании у нас

Проектът може да се реализира с участието на Национална компания „Индустриални зони“, смята икономическият министър

11:41 | 09.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Обмислят технологичен парк за индийски компании у нас

Обсъдихме идеята за създаване в България на специална икономическа зона или технологичен парк, които да бъдат маркетирани сред индийски компании. Това каза на пресконференция икономическият министър Трайчо Трайков след среща в София с министър на търговията и индустрията на Индия Джотирадитя Синдия.

Зоната би могла да бъде направена с участието на Национална компания „Индустриални зони“, като преди това бъде изработена и концепция за създаването й, допълни Трайков.

Като потенциални области за сътрудничество с Индия той посочи, информационните технологии и телекомуникациите, селското стопанство, обработката на храни и транспорта.

По думите на Трайчо Трайков броят на българските туристи в Индия нараства, но нашата страна би искала да има и повече индийски туристи в България, поради което ще се разгледа въпросът с улесняване на издаването на визи на индийски граждани.

От своя страна, индийският министър заяви, че българската икономика „има огромен потенциал“ и съответно голям потенциал за икономическо сътрудничество между двете държави.

За миналата година основните видове стоки, които е изнесла България за Индия, са отпадъци от алуминий и мед. Ние пък сме внасяли от Индия основно части за електрически генератори и плосковалцувани продукти от желязо или стомана.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още