IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездата на австрийската икономическа школа Филип Багус идва в България

На конференция през май в София той ще коментира предимствата и недостатъците на влизането на България в еврозоната и ще даде своето решение за реформа

13:51 | 25.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Германският икономист и професор по икономика Филип Багус. <em>Снимка: Brain Workshop Institute</em></p>

Германският икономист и професор по икономика Филип Багус. Снимка: Brain Workshop Institute

Германският икономист и професор по икономика Филип Багус ще се срещне за първи път с представители на българската икономическа общност на 21 май в София. Той ще бъде специален гост-лектор на конференцията „Бъдещето пред банковата система в Европа“, организирана от Brain Workshop Institute.

Проф. Багус добива европейска известност и признание с книгата си „Трагедията на еврото”, издадена и високо оценена и у нас, в която анализира проблемите пред паричния съюз на Еврозоната. На конференцията той ще анализира сегашното състояние на европейската банкова система, ще коментира предимствата и недостатъците на влизането на България в еврозоната и ще даде своето решение за реформа.

Макар да преподава и черпи идеи от различни икономически школи и теоретични традиции, Багус е считан за изгряващата звезда на австрийската икономическа школа. Докторска титла защитава в университета „Крал Хуан Карлос”, където негов научен ръководител е Хесус Уерта де Сото – друг изтъкнат икономист и последовател на австрийската школа. Филип Багус живее и преподава в Мадрид. Той и автор на десетки публикации в научни издания и финансови сайтове.

Конференцията е част от поредицата събития „Ден на австрийската икономическа школа в България“. С лекции ще се включат още пазарният анализатор и водещ на Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria Кузман Илиев, финансистите Георги Ганев, Владимир Каролев и др.

Модератор на събитието е Владимир Сиркаров, водещ на Boom & Bust по Bloomberg TV Bulgaria.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още