IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs: Брент ще достигне 130 долара за барел

В писмо до свои клиенти банката посочва, че корекцията на цените от началото на месеца е създала „добра начална точка за дълги позиции“

22:02 | 24.05.11 г.
Автор - снимка
Създател
Goldman Sachs: Брент ще достигне 130 долара за барел

Goldman Sachs обяви, че корекцията на пазара на суровини е достигнала най-ниската точка и съветва клиентите си да купуват петрол, мед и цинк, тъй като цените на тези стоки са паднали с 9% от началото на май, пише Financial Times.

Миналия месец инвестиционната банка предизвика пазарен трус, когато препоръча на инвеститорите да ограничат експозицията си към борсово търгуваните стоки, с аргумента, че цената на петрола „е надхвърлила нивата, определени от пазарните фундаменти“.

Няколко седмици след предупреждението на Goldman, суровините претърпяха един от най-резките дневни спадове в историята, като петролът изгуби почти 12 долара за барел в рамките на един ден.

Във вторник обаче, Goldman промени позицията си. В писмо до свои клиенти банката посочва, че корекцията на цените от началото на месеца е създала „добра начална точка за дълги позиции“.

Банката повиши прогнозата си за сорта Брент до 120 долара за барел до края на 2011 г. и до 130 долара за барел след 12 месеца, от сегашните 111 долара за барел. Според прогнозата на Goldman след 12 месеца медта ще се повиши до 11 долара за тон от 8,923 долара сега.

Прогнозата на Goldman съвпада с тази на други инвестиционни банки. Във вторник Morgan Stanley повиши прогнозата си за Брент до 120 долара за барел до края на годината и до 130 долара през следващата година.

JPMorgan прогнозира средна цена за Брент от 120 долара за барел през тази година, докато прогнозата на Barclays Capital за периода е за 112 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още