IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен спад на индустриалното производство в Испания

Свиването през февруари е с 5,1% на годишна база и с 3% на месечна, като и в двата случая се ускорява спрямо предходния период

12:36 | 11.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Силен спад на индустриалното производство в Испания

Индустриалното производство в Испания през февруари се е свило с 5,1% на годишна база, съобщиха от Националния статистически институт на страната, цитирани от MarketWatch. Предварителните очаквания бяха за свиване с 5,0%.

Данните за януари също бяха коригирани към по-силен спад – до 4,3% от предварително обявените 4,2%.

На месечна база индустриалното производство регистрира спад от 3% при понижение от 2,5% през януари.

С изключение на енергетиката всички индустриални сектори са показали свиване на производството на месечна база, като то е регистрирано и във всички 12 автономни области на страната.

Данните са със сезонна корекция и излизат в момент, в който Испания се намира в светлината на прожекторите заради проблемите с бюджетния си дефицит и финансирането на дълга.

Доходността по 10-годишните испански държавни облигации днес остава на вчерашното си ниво от 5,94%, след като вчера прибави 19 базисни пункта, приближавайки все повече нивото от 6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още