IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британският бизнес продължава да се радва на засилваща се активност

Прогнозите за поръчките през следващите три месеца са най-силните от миналия септември

15:12 | 20.02.14 г.
Британският бизнес продължава да се радва на засилваща се активност

Производителите във Великобритания отчитат значително подобрение на бизнес активността от втората половина на 2013 г. насам, след като увеличеното доверие в пазара и по-ниската инфлация подкрепиха сектора.

Общите производствени поръчки подобриха равнището си между януари и февруари, като 26% от фирмите са декларирали, че заявките са били над нормата. Други 23% са посочили, че са били по-ниски, докато при 3 на сто от анкетираните е имало баланс, според данните на Конфедерацията на британската индустрия.

Изследването е проведено сред 380 местни производители от различни области, съобщава WBP Online. Най-голям принос за възстановяването на поръчките за износ е имал секторът на моторните превозни средства, който е записал най-силното представяне от октомври 2011 г.

Оптимизмът също нарасна значително, като прогнозите за следващите три месеца са най-силните от миналия септември.

"Производственият сектор показва продължаващите признаци на подобрение. Очакванията за растеж на фирмите са най-високите от последните няколко месеца", заяви Анна Лийч, ръководител на звеното за икономически анализи в Конфедерацията.

"Тъй като Великобритания и световните икономики ще продължават да се засилват през следващите месеци, ние очакваме условията за местните производители да продължат да се подобряват и това все повече да засилва бизнес инвестициите", добави експертът.

След публикуването на данните британският паунд губи леко позиции спрямо зелените пари, поевтинявайки с 0,10 на сто до 1,6663.

Повече за британската икономика вижте в материала на Bloomberg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:24 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още