IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на дребно в Испания се свиха за втори пореден месец

През януари измерителят на потреблението се е понижил с 0,2 на годишна база

10:34 | 13.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Продажбите на дребно в Испания се свиха за втори пореден месец

В първия месец на новата година продажбите на дребно в Испания са се понижили, съобщава националното статистическо бюро, цитирано от WBPOnline.

През януари продажбите на дребно се свиват с 0,2% на годишна база. През декември 2013 г. продажбите се свиха с 1% на годишна сезонно изгладена база.

Продажбите на дребно са важна част от брутния вътрешен продукт на една страната. През декември измерителят на потреблението неочаквано се влоши, контрастирайки с предишните данни, които свидетелстваха за подобрение в сектора. През ноември продажбите на дребно са нараснали с ревизираните 1,8 на сто.

През четвъртото тримесечие на 2013 г. испанският икономически растеж се забави в сравнение с ръста, отчетен в предходните три тримесечия, а именно – от 0,3% до 0,2% на годишна база.

Анализаторите очакваха по-слабо забавяне, но данните показаха, че четвъртата по големина икономика в еврозоната все още се бори с последиците от кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:26 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още