IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs приключи с инвестициите в стокови активи

Банката е продала въглищната си мина в Колумбия заради натиска на регулаторите и спада на цените на стоковите пазари

16:39 | 15.08.15 г. 6
Goldman Sachs приключи с инвестициите в стокови активи

Goldman Sachs Group Inc. приключи почти 35-годишна ера на инвестициите в стокови активи, съобщава Bloomberg.

Компанията е продала въглищната си мина в Колумбия, което се тълкува като знак за това как банките от Wall Street реагират на натиска от страна на регулаторните органи в САЩ и разочароващата възвръщаемост, след като цените на стоковите пазари се сринаха, отбелязва информационната агенция.

Goldman Sachs инвестира в стокови активи от 19081 г. През годините компанията придоби петролни рафинерии, електроцентрали и складове за съхранение на алуминий и мед по целия свят.

Федералният резерв на САЩ обаче иска да ограничи собствеността на стокови активи в портфейлите на големите банки, за да ограничи рисковете.

Goldman Sachs е продала мината в Колумбия в четвъртък за по-малко от 10 млн. долара. Купувач е Murray Energy Corp., съобщава за агенцията запознат източник, пожелал анонимност. Банката засега отказва да коментира.

Сделката няма да засегне търговията със суровини на финансовата институция, допълва източникът на агенцията. През последните години главният изпълнителен директор на банката Лойд Бланкфейн също нееднократно е потвърждавал, че търговията на стоковите пазари  ще остане в ядрото на дейността на Goldman Sachs.

Goldman Sachs и Morgan Stanley са известни като “рафинериите на Wall Street” заради операциите им на стоковите пазари. Двете банки инвестираха и значителни средства в стокови активи, но регулаторният натиск заради световната финансова криза от 2008-2009 г. и сривът на цените ги накара да продават.

През 2012 г. Goldman Sachs продаде енергийния си бизнес, който включва електроцентрали на въглища и слънчева енергия, на компанията за частен капитал The Carlyle Group.

Още през 2010 г. банката се раздели със складовете си за метали, които бяха продадени на братята Рувим.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 0
michaelis12
преди 8 години
стил ше викаш дома, тука на български се пише *** пумпала
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
кви числа ве охлюф погледни че са ги сложили у 20 000 година едва ли не, пиши си там у щатските проскубани форуми и не се занимавай тука с твоя миризлив ханглиски
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
kane
преди 8 години
само регулацията на фашизма ще спаси светане може хем да се наричаш банка и събираш депозити хем хазартно да пазаруваш с тяхтова вече не са банки, а само името им е таковаинвестиционна банка си е инвестиционен фонд
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 3
michaelis12
преди 8 години
смяяятай батко тея търгуват в 17066г. в бъдещето е сила са не мое им се отрече то през 19081г. ако има още човеци на земята - те на ...... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още