IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новите поръчки в производството в Германия с най-бърз ръст от 9 месеца

Нарастването е от 1,9% през март на месечна база, а стойността за февруари е ревизирана във възходяща посока

10:36 | 09.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Новите фабрични поръчки в германския производствен сектор растат с 1,9% на месечна база през март, сочат сезонно изгладени данни на федералната статистическа служба Destatis.

Това е най-бързият ръст от юни 2015 г., изчислява Trading Ecomomics. Очакванията на анализаторите бяха за по-скромен ръст от 0,7 на сто.

Стойността за февруари е ревизирана във възходяща посока, като спадът е 0,8%, а не 1,2%, както първоначално беше съобщено.

Новите индустриални поръчки без големите поръчки в производствения сектор се понижават през март с 0,6% спрямо февруари тази година.

През третия месец на годината поръчките от Германия се понижават с 1,2%, а тези от чужбина се увеличават с 4,3 на сто. Новите поръчки от еврозоната растат с 1,1%, а от други страни – с 6,2 на сто.

При междинните стоки има спад от 1,2%, а при капиталовите – ръст от 4 на сто. Наблюдава се ръст на поръчките на потребителски стоки с 1,6 на сто.


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още