IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn предложи ново увеличение на заплатите в Китай

Това е втората такава стъпка на компанията, след като серия самоубийства на служители привлече общественото внимание

10:24 | 07.06.10 г.
Автор - снимка
Създател
Foxconn предложи ново увеличение на заплатите в Китай

Foxconn - най-големият подизпълнител за производство на електроника в света, е предложил на служителите в завода си в китайския град Шънджън увеличение на заплатата с 66 на сто на база представянето им, съобщи Ройтерс.

Компанията, която е собственост на тайванската Hon Hai Precision Industry, обяви в неделя, че работниците на производствените линии ще печелят по 2000 юана месечно (близо 300 долара), ако преминат успешно тримесечен преглед на работата им.

От компанията обаче не са посочили как ще става оценяването.

Миналата седмица Foxconn вече обяви едно увеличение на заплатите, след като поредица от самоубийства на служители в завода попадна в центъра на общественото внимание. Преди увеличението от миналата седмица служителите са печелели по около 900 юана месечно (малко над 130 долара). Отделно през май служител на завода е починал, според семейството му – от преумора от работа, което обаче компанията отрича.

Смъртните случаи фокусираха вниманието върху условията на работа в Китай и доведоха до разследвания от страна на Apple и други клиенти на Foxconn, включително Dell. По-късно изпълнителният директор на Apple Стив Джобс заяви, че в завода няма експлоатация на хора.

Миналата седмица, след стачка, увеличение на заплатите на служителите си в Китай предложи и Honda Motor.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още