IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

“Анти-Facebook” тръгва от 15 септември

Програмата, направена от студенти от Ню Йорк, има за цел да контролира разпространението на личната информация сред групи в социалните мрежи

10:09 | 30.08.10 г.
“Анти-Facebook” тръгва от 15 септември

Социалният проект Diaspora, който бе наречен "анти-Facebook", ще стартира онлайн на 15 септември, пише Cnet News.

Предполага се, че програмата може да се използва за контролиране на разпространението на личната информация сред групи от приятели в дадена социална мрежа. Освен това основната разлика между Diaspora и Facebook ще бъде достъпността на изходния код. По този начин системата на опазване на личните данни ще може да използва голям набор от социални услуги.

Програмата Diaspora е създадена в отговор на трудностите при осигуряване на неприкосновеността на личните данни на потребителите на Facebook. Най-голямата социална мрежа в света няколко пъти променя цялата система на контрол върху разпространението на информация. Въпреки това много потребители все още я считат за твърде сложна.

Авторите на Diaspora са екип студенти от Университета на Ню Йорк, които получили финансиране от потребители. Стратегията за микрофинансиране обединила над шест хиляди души, които са събрали и изпратили над 200 хил. долара за проекта.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:23 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още