IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Телефоните със сензорни дисплеи бързо превземат българския пазар

От едва 3% от пазара на мобилни телефони у нас в началото на 2009 г. делът на телефоните със сензорни дисплеи формира над 17% към юли

14:26 | 21.09.10 г.
Телефоните със сензорни дисплеи бързо превземат българския пазар

Телефоните със сензорни дисплеи са един от най-бързо растящите сегменти на пазара у нас, каза Димитър Вълев, мениджър „Маркетинг и продажби“ на LG Electronics за България, при представянето на нов touch-screen телефон на компанията днес.

В началото на 2009 година техният дял от общо продадените мобилни телефони в България е едва 3%, а към юли 2010 вече достига 17,5%, представи данни на Института за маркетингови изследвания GfK Вълев.

Нашата прогноза е, че до края на годината той ще нарасне до около 20%, посочи още той, цитиран от агенция за връзки с обществеността.

Продажбите на мобилни телефони у нас в бъдеще ще бъдат доминирани от покупките за заменяне на стари модели с нови, като търсенето на 3G апарати ще се увеличава, сочи прогноза на Business Monitor International, публикувана през юли. Очаква се до 2014 г. общият пазар на мобилни телефони да нарасне с 8,6% до 293 млн. долара, а проникването на мобилни услуги да достигне 167%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още