IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Philips нагоре със 79%, акциите – надолу с 6%

Слабите продажби на основни пазари се оказаха в основата на разочарованието сред инвеститорите

15:01 | 24.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
Печалбата на Philips нагоре със 79%, акциите – надолу с 6%

Компанията за производство на електроника Philips обяви ръст на печалбата си от 79 на сто до 465 млн. евро за последното тримесечие на 2010 година. Този резултат е доста по-силен от постигнатия за същия период на предходната година положителен резултат от 260 млн. евро, пише ВВС.

Продажбите на компанията обаче са нараснали едва с 2 на сто, и то водени основно от благоприятни изменения във валутните курсове. Това се оказа разочароващо за инвеститорите и акциите на Philips потънаха с 6 на сто днес.

В съобщението, съпътстващо обявяването на резултатите, се казва, че спадът в печалбата на поделението за производство на телевизори е „основен проблем“. От него става ясно, че без валутните движения продажбите на компанията са щели да се понижат.

Продажбите в Западна Европа са намалели с цели 10 на сто, като този спад не може да се покрие със сравнително доброто представяне на развиващите се пазари и в Северна Америка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още