IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от реклама в социалните мрежи ще достигнат 10 млрд. долара през 2013

Основната част от приходите, както в САЩ, така и в световен мащаб, се очаква да отидат за Facebook

17:48 | 05.10.11 г.
Приходите от реклама в социалните мрежи ще достигнат 10 млрд. долара през 2013

Приходите от реклама в социалните мрежи в световен мащаб ще достигнат 5,54 млрд. долара* за тази година, изчисляват анализаторите от eMarketer, като малко под половината от тази сума – 2,74 млрд. долара, ще бъде реализирана на американския пазар.

Приходите бележат двуцифрени ръстове в САЩ, но още по-бързото нарастване на други места по света означава, че всяка година делът на другите страни ще става все по-голям. До 2013 г. се очаква приходите в страните извън САЩ да формират 51,9% от общата сума, която ще достигне близо 10 млрд. долара в световен мащаб. В САЩ се очаква социалните мрежи да получат 4,81 млрд. долара за реклама през същата година.

Основната част от приходите, както в САЩ, така и в световен мащаб, ще отидат за Facebook, докато много по-малък дял ще бъде за Twitter и други социални мрежи. От eMarketer прогнозират, че рекламните приходи на LinkedIn ще формират 3% от общите средства за реклама в социалните мрежи в света тази година и ще възлязат на 140,8 млн. долара. Сайтът е увеличил над три пъти приходите си от реклама за две години, въпреки че ръстът отслабва.

Увеличението на приходите от реклама в социалните мрежи означава, че тези сайтове формират по-голям дял от общите средства за реклама в интернет. Тази година 8,8% от бюджетите за онлайн реклама в САЩ и 6,9% в света ще отидат за социалните мрежи, изчисляват анализаторите. До 2013 г. се очаква приходите от реклама на социалните мрежи да формират 11,7% от общия пазар на интернет реклама в Щатите и 9,4% в световен мащаб.

*Включва платена реклама в социалните мрежи, както и игри и приложения в социалните мрежи, но не включва разходите за развитие или поддръжка на присъствие в тези сайтове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още