IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-голям таблет Kindle Fire се очаква на пазара през юни 2012 г.

В момента Amazon работи по новия продукт с дисплей от 8,9 инча, като няма да изоставя и плановете си за таблет с големина на екрана 10,1 инча

18:21 | 21.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
По-голям таблет Kindle Fire се очаква на пазара през юни 2012 г.

Компанията за онлайн търговия Amazon вече е подписала договори за производството на нов Kindle Fire. Според непотвърдена информация на влиятелното издание DigiTimes вече е известен и месецът, през който устройството ще бъде пуснато на пазара.

Според тайванския вестник поддоставчикът Foxconn Electronics ще започне да произвежда новия по-голям таблет, с диагонал на екрана 8,9 инча, през 2012 г. Производителите на дисплеи LG Display и Samsung Electronics вече са започнали работа по по-големите екрани.

В момента и самият Amazon работи по разработването на по-големия Kindle Fire. Плановете за таблет с големина на екрана 10,1 инча също няма да бъдат изоставени. Стартът на производството на 8,9-инчовия Kindle Fire ще бъде в средата на второто тримесечие на 2012 г., а на пазара новото устройство се очаква да се появи през юни.

Други производители планирали да произвеждат таблети с диагонал 9,7 до 10,1 инча, заради което Amazon се е решил първо да се концентрира върху вариант с 8,9-инчов дисплей. 

Седеминчовият Kindle Fire е на американския пазар от 14-и ноември за 199 долара. Засега от Amazon не са дали официални данни за продажбите на четците си и на Kindle Fire. Няма данни и за поръчките при поддоставчиците.

Според статията Foxconn ще започне да произвежда седеминчовия Kindle Fire през първото тримесечие на 2012 г. Такъв дисплей се произвежда от Chunghwa Picture Tubes (CPT) и LG Display.

До края на годината Amazon е поръчала от друг поддоставчик - Quanta Computer, над 5 млн. продукта Kindle Fire, тъй като предварителните поръчки за таблета отново са отчели силен ръст. Преди това, по информация на Digitimes, Amazon вече увеличи поръчката си за третото тримесечие от 3,5 млн. на 4 млн. броя Kindle Fire.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още