IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на Cisco биха очакванията на пазара

Компанията обаче не изненада с очаквания за големи ръстове, а това разочарова инвеститорите

11:55 | 09.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
Резултатите на Cisco биха очакванията на пазара

Американският технологичен гигант Cisco изненада пазарите с по-силни от очакваните резултати за последното тримесечие. Това предизвика силен ръст на акциите на компанията след края на вчерашната сесия в САЩ, но оптимизмът се изпари бързо, след като бяха обявени очакванията за настоящото тримесечие.

Печалбата на Cisco за последните три месеца на 2011 година, които се явяват второ тримесечие за фискалната година на компанията, е в размер на 2,2 млрд. долара, или 40 цента на акция. Това е ръст от нат 50% спрями печалбата от 1,5 млрд. долара, или 27 цента на акция, постигната година по-рано.

Приходите на компанията пък са в размер на 11,5 млрд. долара, след като за същия период на предходната година бяха 10,4 млрд. долара.

Коригираната с еднократните ефекти печалба на Cisco е 47 цента на акция. Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 43 цента на акция и 11,2 млрд. долара приходи.

Сред добрите новини е и това, че тримесечният дивидент ще бъде повишен от 6 на 8 цента.

За настоящото тримесечие от Cisco очакват ръст на печалбата от 5-7 на сто на годишна база, което съвпада с предварителните очаквания на анализаторите. При печалбата се очакват 45-47 цента на акция при консенсусна прогноза за 45 цента на акция.

Именно това според MarketWatch е причина за бързото охлаждане на оптимизма и заличаването на първоначалния ръст при акциите на компанията след публикуването на отчета.

Преди старта на днешната сесия на Wall Street акциите на Cisco се движат с понижение от 0,3 на сто до 20,37 долара за брой, след като в първите минути след отчета вчера се наблюдаваше ръст от близо 4 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още