IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google остава най-посещаваният сайт в САЩ

Изненадващ ръст през февруари показва Pinterest, който позволява да се следват определени събития и тенденции

11:21 | 23.03.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Google остава най-посещаваният сайт в САЩ

Без изненада Google остава най-посещаваният сайт в САЩ през февруари със 186,6 млн. уникални посетители, показват последните данни на компанията за онлайн анализи Comscore, оповестени в четвъртък.

Изненада обаче представлява ползваният само след изрична покана Pinterest, който позволява да се следват определени събития и тенденции. Той отчита силен ръст от 51% на месечна база и има 17,8 млн. уникални посетители.

Pinterest е новата социална мрежа за споделяне на вдъхновения на виртуалните дъски. Към момента в мрежата Pinterest може да се регистрират потребители само чрез покани, като за целта може да се заяви желание за получаване на покана директно на сайта.

Преди една година компанията, която е на две години, си осигури финансиране от 10 млн. долара, а нейната стойност беше оценена на 40 млн. долара. По-късно през октомври Pinterest получи още едно финансиране от 27 млн. долара, а капиталът й нарасна на 37,5 млн. долара.

Едва преди броени дни изпълнителният директор на финансовата компания PrivCo Сам Хамаде заяви в интервю пред VentureBeat, че „потребителската база на Pinterest почти се е утроила и в момента стойността на компанията се оценява на 500 млн. долара.“

Основният източник на доходи за компанията засега е програма за сътрудничество с трета страна - Skimlinks - услуга, която следи покупките, които се извършват от онлайн магазини чрез Pinterest. Според Хамаде обаче компанията му може лесно да бъде погълната от Facebook или друга голяма социална мрежа. 

На второ място по посещаемост в САЩ са комбинираните сайтове на Microsoft, които са имали 174,4 млн. посетители, а на трето място е Yahoo със 173,5 млн. посетители. Facebook е четвърти със 158,6 млн. уникални посетители.

За малка изненада се погрижи и MySpace, който се изкачи с осем места до 42-о място. Страницата е имала 25,5 млн. посетители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още