IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Близо 6,5 млн. потребителски пароли са били откраднати от LinkedIn

Криптираните пароли са били публикувани в руски хакерски сайт

18:14 | 06.06.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Близо 6,5 млн. потребителски пароли са били откраднати от LinkedIn

Хакерска група е успяла да се добере до 6,5 млн. криптирани пароли на потребителски профили в социалната мрежа LinkedIn, информира thenextweb.com, позовавайки се на норвежкия технологичен сайт dagensit.no.

Платформата, която е предназначена главно за професионални контакти, публикува официалното си извяление през официалния си профил в Twitter.

Защитените пароли са били публикувани в руски хакерски сайт, който призовава за помощ за отключването им.

Специализираната в мрежова защита финландска компания CERT-FI предупреждава, че хакерите ще имат достъп не само до паролите, но и до пълната информация за всеки един потребител.

Напоследък LinkedIn е критикувана заради съмненията, че приложението на социалната мрежа за смартфони събира детайлна информация от календара на устройствата и ги изпраща обратно на компанията под формата на текст. От фирмата все още не са представили официалното си становище по темата. 

Към момента в мрежата има регистрирани близо 150 млн. души. Атаката на хакерите е засегнала по-малко от 10% от акаунтите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още