IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Knight прие подобреното предложение на Nasdaq за компенсиране IPO-то на Facebook

Брокерската компания приветства предложението за изплащане в брой на по-голямо обезщетение, макар че то не покрива всичките й загуби покрай IPO-то

22:30 | 30.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Knight прие подобреното предложение на Nasdaq за компенсиране IPO-то на Facebook

След като първоначално критикува борсовия оператор Nasdaq OMX Group за реакцията му по повод неуспешно проведеното IPO на Facebook, брокерската фирма Knight Capital Group обяви, че е приела последния план на борсата да компенсира част от загубите на посредниците, съобщава Ройтерс.

Подкрепата идва, след като Nasdaq е увеличила фонда си за компенсация от 40 млн. долара, главно под формата на търговски отстъпки, до 60 млн. в брой, става ясно от уведомление на брокерската компания до щатската комисия за ценни книжа и фондови борси (SEC).

„Макар че предпочитаме фондът за удовлетворяване на претенции да покрие всички претърпени загуби, ни приветстваме предложението за неговото увеличаване”, заявяват от Knight.

Компанията, заедно с други маркет-мейкъри и брокери, понесоха загуби за 500 млн. долара заради технически проблеми при първичното публично предлагане на социалната мрежа.

Други обаче отхвърлиха плана, като UBS, която оповести загуби от над 350 млн. долара покрай IPO-то, както и поделението за автоматизирана борсова търговия на Citigroup, за което се смята, че е загубило 35 млн.

Knight, която посредничи при търговията на други фирми, обяви, че е загубила повече от 35 млн. долара. Планът на Nasdaq e бил подкрепен и от Citadel Securities, за която се говори, че е загубила 20 млн.

Въпреки това Knight призовава SEC да отхвърли част от плана на Nasdaq, който изисква компаниите, които го подпишат, да се откажа от правото си да съдят борсата.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още