IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple продаде над 5 млн. броя iPhone 5 през уикенда

Оценяваме търпението на всички и работим усърдно за изработването на iPhone 5 за всеки, каза главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук

16:51 | 24.09.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Apple продаде над 5 млн. броя iPhone 5 през уикенда

Продажбите на iPhone 5 на Apple Inc. надхвърлиха 5 млн. по време на последния уикенд, като от компанията съобщиха, че са разпродали първоначално заредените бройки от дългоочакваното устройство, предаде CNBC.

Продажбите са постигнати само за 3 дни от стартирането им, а на над 100 млн. устройства с оперативната система на технологичния гигант е била заредена последната ѝ версия iOS 6.

Търсенето на смартфона надхвърли предлагането и макар че по-голямата част от предварителните заявки бяха изпълнени, останаха доставки и за октомври, отбелязаха от компанията.

„Макар да разпродадохме първоначално заредените бройки, магазините продължават да получават редовно доставки с  iPhone 5 и потребителите могат да продължат да го поръчват онлайн и да получат приблизителна дата за доставката“, посочва главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук в съобщение.

„Оценяваме търпението на всички и работим усърдно за изработването на iPhone 5 за всеки“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още