IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple представи iPad Mini

Малкият таблет ще има същата функционалност като по-голямата версия, но резолюцията на дисплея ще е като на първия iPad

22:27 | 23.10.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Класическата и мини версията на iPad. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Класическата и мини версията на iPad. Снимка: Ройтерс

Apple представи по-малката версия на своя iPad, като цените започват от 329 долара за версията с 16 GB, съобщи CNBC.

Технологичният гигант представи също така и четвъртото поколение на класическия си iPad, чиито цени започват от 499 долара. 

С промотирането на iPad Mini навреме за Коледния сезон, Apple изглежда хвърля ръкавицата на някои от основните си конкуренти, които се опитват да намалят доминацията на компанията на пазара на таблети.

След близо година спекулации и само месец, след като бе повдигната завесата около петата версия на iPad, главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук обяви дебюта на още няколко нови устройства, в това число актуализирани версии на MacBook Pro, iMac и Mac Mini.

Четвъртата генерация на iPad, която бе донякъде изненадваща, притежава нов процесор А6Х. WiFi връзката ще е двойно по-бърза, а графичната способност - двойно по-добра. Батерията, както и досега, ще издържа 10 часа.

Фокусът на презентацията обаче беше върху дългоочаквания iPad Mini, който предоставя на потребителите същата функционалност като по-голямата версия.

По време на събитието маркетинговият гури на Apple Фил Шилер държа таблета в една ръка, за да демонстрира неговата преносимост, като посочи, че „има нещо за всеки в широкия ценови диапазон”.

iPad Mini е с дисплей от 7,9 инча (класическият iPad е 9,7-инчов), дебелина от 7,2 милиметра и тегло от малко над 300 грама. Батерията на мини таблета също ще издържа 10 часа.

Някои потребители обаче може да сметнат за разочароващо, че резолюцията на дисплея е като на първия iPad, т.е. лиспва му яркият контраст от последните версии.

Apple ще започне да приема поръчки за мини таблета от петък, като се очаква доставките да започнат в рамките на две седмици.

Компанията представи още новото поколение на своя десктоп iMac, както и на MacBook – най-добре продаваният й лаптоп. Новият MacBook Pro ще бъде тънък по-малко от инч (2,54 cm) и с 20% по-лек, като ще тежи само 1,6 кг. Новият iMac пък ще е с 45% по-тънък и ще има напълно ламиниран дисплей.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 1
Fiscalist
преди 11 години
And whats wrong Steve?I'll tell you what- its the products! The products ***!Ако беше жив... щеше да ги нареди, че са bozos, а после отчаяно да заплаче...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 2
george353
преди 11 години
А следващата версия е iPad Mini Ме която ще е между iPhone и iPad Mini. Очаква се и продълговата, кръгла, и триъгълна версия на iPad Mini Me. А най-новото е ЕКО версия на iPad която ще се плъгва директно отзад на всеки потребител. Тя ще се продава със специално направени *** с универслен USB порт на ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
TGV
преди 11 години
На тази цена да не очакват големи поръчки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още