IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Многото реклами напълниха касата на AOL

За печалбата от 20,8 млн. долара за третото тримесечие помогна и свиването на разходите

20:28 | 06.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Многото реклами напълниха касата на AOL

Силната рекламна дейност препълни касата на интернет ветерана AOL. През третото тримесечие на фискалната година компанията реализира печалба от 20,8 млн. долара, или 22 цента на акция, след като година по-рано бе отчетен минус от 2,6 млн. долара (2 цента на акция), обяви компанията във вторник в Ню Йорк.

Приходите от реклама се покачват със 7% и така компенсират спадащите приходи от абонамент, предава DPA. Общите приходи обаче стагнират до около 532 млн. долара. По-високата печалба е реализирана и благодарение на спестявания на разходи.

Анализатори очакваха печалба от 17 цента на акция и приходи в размер на 521,6 млн. долара.

AOL стана голяма компания в зората на интернет като оператор. Откакто обаче кабелните и телеком операторите започнаха сами да оперират този бизнес, AOL се пренасочи към реклама в областта на медийното съдържание. За 315 млн. долара бе придобит американският онлайн вестник Huffington Post. Към AOL принадлежат и технологичните блогове Engadget и TechCrunch.

В началото на април медийната компания съобщи, че ще продаде над 800 патента и повече от 300 нови патентни заявки на Microsoft за общо 1,056 млрд. долара в брой. Изпадналата в затруднено положение медийна компания изтъкна тогава, че сделката „ще отвори възможности на акционерите и ще позволи на AOL да изпълни по агресивен начин стратегията си за създаване на дългосрочна акционерна стойност".

През август компанията зарадва своите акционерите, след като обяви, че ще им върне 1,1 млрд. долара под формата на специален дивидент. Но това не бе всичко - компанията планира да изкупи по ускорена процедура свои акции за 600 млн. долара, като това ще стане по споразумение за обратно изкупуване с Barclays Bank.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още