IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anonymous открадна лични данни на топ банкери

Акцията е част от операция, с която се настоява за реформи в американското законодателство

16:37 | 04.02.13 г.
Автор - снимка
Създател
Anonymous открадна лични данни на топ банкери

Хакерският колектив Anonymous извърши пореден силен удар, след като открадна и публикува данните на около 4 хил. американски топ банкери. Това е част от акцията им Operation Last Resort, с която хактивистите изискват реформи в американското законодателство, съобщи ZDNet.

В случая по вероятно става дума за достъп до компютрите на Федералния резерв. Информацията е актуална, като хората действително са служители на съответните постове в съответните банки, пише ZDNet, след като е направила проверка в сайтовете на банките.

Организацията публикува архив, в който се съдържат имената и длъжностите на водещите служители в редица американски банки. Сред данните има още потребителските имена и кодирани версии на паролите на личните им акаунти.

Според сайта за новини за социалните мрежи Reddit цялата публикувана информация е вярна. „Обадих се на някои от тях – телефонните номера са коректни. Лошото за Фед е не това, че информацията е истинска, а че е взета от техните компютри“, пише редактор на портала.

Днес е и последният ден от срока, който Anonymous постави на американския Департамент по правосъдието за публичен отговор на седем въпроса, свързани със самоубийството на Аарън Суорц и съдебния процес срещу него. До момента хактивистите не са получили отговори на въпросите си и не е ясен следващият ход на Anonymous.

Смъртта на Суорц стана причина за нови дебати в американското политическо пространство за законите в антихакерската област, които разрешават на амбициозни прокурори да изискват изключително високи санкции дори за леки престъпления.

Anonymous публикува данните на американските банкери на официалния сайт на съдебен орган в Алабама и добави в адреса своето прословуто “oops-we-did-it-again“. Хактивистите твърдят още, че са проникнали в сайтове на различни федерални агенции и все още имат достъп до управлението им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още