IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Усманов продава дял от около 7,4% в Mail.Ru Group

При приключване на сделката милиардерът ще запази 17,9% от акциите в компанията и 58,3% от правата на глас

10:09 | 28.02.13 г.
Усманов продава дял от около 7,4% в Mail.Ru Group

Компанията Ardoe Finance Ltd., която е дъщерна на холдинга на руския милиардер Алишер Усманов USM Group, възнамерява да продаде около 15,5 млн. глобални депозитарни разписки на руската компания Mail.Ru Group, което представлява дял от 7,4% в нея, става ясно от съобщение на официалния уебсайт на London Stock Exchange, цитирано от Интерфакс.

Посредник ще бъде американската банка Morgan Stanley, а търсената цена е в диапазона между 34,25 и 36 долара за акция. Това представлява отстъпка между 4% и 8% спрямо цената при затваряне на борсите от вчерашния ден от 37,4 долара за акция, отбелязва Ройтерс.

Изчисленията сочат, че сделката може да донесе на USM Group между 530 и 560 млн. долара.

Ardoe Finance поема ангажимент да не продава други акции на Mail.Ru за период от половин година след реализирането на сделката.

Чрез акциите на дъщерната си структура Усманов в момента контролира дял от 25,3% в Mail.Ru и 60,6% от правата на глас. При приключване на сделката той ще запази 17,9% от акциите в компанията и 58,3% от правата на глас.

Във вторник интернет компанията публикува финансовите си разултати за 2012 г., в които отчита ръст от 37% на нетната печалба до 8,5 млрд. рубли (277,7 млн. долара) и изплащане на специален дивидент на акционерите на обща стойност почти 900 млн. долара. Прогнозата за приходите на компанията за тази година обаче е за забавяне на ръста спрямо 2012 г.

Техническият анализатор в Renaissance Capital Дейвид Фъргюсън заяви, че сделката, която ще обхване около 20% от акциите на Mail.Ru в обращение, вероятно ще има краткосрочен негативен ефект върху цената на акциите ѝ, но той запазва препоръката си за покупката им.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още