IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията за киберсигурност FireEye похарчи 1 млрд. долара за Mandiant

Сделката се случва на фона на нарастващите притеснения за онлайн кражбите на лична информация

16:06 | 03.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Компанията за киберсигурност FireEye придоби Mandiant - компания, позната с разкритията за дейността на хакерски групи, съобщава BBC. Сделката е на стойност над 1 млрд. долара.

Mandiant се прочу миналата година, когато обяви, че е открила, че таен клон на китайската армия е откраднал данни от над 100 световни фирми.

Настоящата сделка е една от най-големите, сключени в сектора в последно време. Тя се появи на фона на нарастващите притеснения относно киберсигурността след скандала с подслушванията в САЩ и редицата обвинения към технологични фирми за изтичане на потребителски данни.

Двете компании заявиха, че са договорили още на 30-и декември. В часовете след сключването на сделката цената на акциите на FireEye се качи с 24 на сто.

Според главния изпълнителен директор на FireEye Дейвид ДеУолд в момента компаниите са изправени пред сериозния въпрос как да защитят важните активи от увеличаващите се заплахи.

„Размерът и глобалният обхват на Fire Eye и Mandiant ще ни помогнат да създаваме по-бързо иновации, цялостни решения и да ги предоставяме на организации по целия свят, с темпо, което е без прецедент сред останалите компании за киберсигурност“, коментира той.

Кевин Мандиа, основател на Mandiant и неин главен изпълнителен директор преди придобиването, ще поеме поста главен оперативен директор на FireEye. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още