IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От днес набираме код и за градски разговори

От 1 април населените места с телефонни кодове с две или три еднакви цифри, ще бъдат обединени в един регион с общ код

14:20 | 29.01.14 г.
От днес набираме код и за градски разговори

От днес вече задължително ще трябва да се набира кодът на селището и при воденето на градски разговори във фиксираните мрежи, съобщиха от БТК.

Това означава, че ако досега потребителите са провеждали разговорите със своите съграждани само с набирането на съответния телефонен номер (например телефонния номер "2345"), вече ще трябва да добавят нула плюс код на съответното населено място и тогава да добавят телефонния номер (в случая "2345").

Досега тази практика бе нужна при провеждането на междуградски разговор.

Независимо от промяната в начина на набиране, тези разговори ще продължат да се таксуват като градски.

Същевременно от 1 април 2014 г. населените места, чиито телефонни кодове започват с две или три еднакви цифри, ще бъдат обединени в един регион с общ код.

Това реално няма да доведе до промяна на телефонните номера на потребителите, но към телефонния номер ще се добавят една или две цифри от стария код. Например настоящият телефонен код на град Елин Пелин е 725.

Така след влизане в сила на промяната кодът ще стане 072, а за да проведем градски разговор, ще трябва да наберем 072 (код) + 5 (нова цифра, която се добавя към номера) + стария телефонен номер, обясняват от БТК.

От компанията посочват, че след 1 април тази година междуградските разговори във всички населени места, обединени от общ географски код, ще са на цената на градски разговор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още