IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google обединява двете си звена в Европа

Реорганизирането на структурата цели адекватен отговор на регулаторните промени и тези за изискванията на потребителите

11:46 | 26.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google поставя всичките си операции в Европа под контрола на един ръководител, който има задачата да хармонизира бизнеса с големия брой клиенти и да създаде единен отговор на нарастващия регулаторен натиск в региона, пише Wall Street Journal.

Компанията обяви, че слива двете си подразделения – едното, отговарящо за Северна и Централна Европа, и другото, отговарящо за Южна и Източна Европа, Близкия изток и Африка. Ръководител на бизнеса ще стане Мат Бритин, който ще е базиран в Лондон. Висшия мениджмънт на Google в отделните европейски страни ще се отчита директно на него.

Промените се случват в момент, в който Google е поставена под натиск от Европа по въпросите, свързани с данъчните плащания и твърденията, че злоупотребява с властта си, за да препъва своите конкуренти.

Европейските правителства и Европейският съюз (ЕС) са в последния етап на преговорите за новите закони, свързани с опазването на неприкосновеността на личните данни. Те са част от по-големите усилия за преодоляване на силно фрагментираните правила в региона и създаването на единен стандарт за опазване на данните, авторските права и правата на потребителите.

Освен това те се занимават с антитръстовото разследване за практиките на онлайн търсенето в Европа. Случаят може да доведе до издаването на глоби за милиарди долари за Google, като може да повлияе на начина, по който компанията управлява своята мобилна операционна система Android.

Миналата година Върховният съд на ЕС постанови, че Google трябва да удовлетвори исканията на потребителите, които настояват за премахването на линкове, водещи до лична информация, свързана с тях.

Говорителят на Google заяви, че новата организационна структура отговаря по-добре на това как клиентите и потребителите на Google оперират в Европа. Промените ще направят Бритин основният човек, който ще общува с регулаторите и политиците, подчертава говорителят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:24 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още