IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon иска повече никога да не поръчвате прах за пране

Новата система на компанията прави автоматично поръчки на продукти за дома

20:16 | 21.01.16 г. 3
Amazon иска повече никога да не поръчвате прах за пране

Вече никога няма да ви се налага да поръчвате препарати за пране отново. На 19 януари Amazon пусна новата версия на своята серия лесни поръчки - Amazon Dash Replenishment, която елиминира човека от процеса на поръчката, пише MarketWatch.

Тя работи със свързани устройства, които установяват кога даден продукт е на път да свърши, прах за пране и омекотител, например. За да се улесни процесът, системата се свързва с акаунта на потребителя в Amazon и автоматично прави поръчка от негово име, когато е необходимо.

На този етап системата е съвместима с касетите за мастило и тонерите на принтерите Brother, но ще може да се ползва и с други устройства, които се свързват с интернет. По-късно този месец ще бъде достъпна с пералните машини на General Electric, които използва технологията Smart Dispensе, която елиминира необходимостта от измерване на препарата и ръчното му сипване. Пералната машина ще открива кога самият препарат е на изчерпване и ще зарежда нов.

Освен това скоро ще бъде пуснат и умен измерител на глюкозата в кръвта, който се свързва със смартфона, за да направи тест за нивото на захарта в кръвта. Използвайки Amazon DASH Replenishment, SMART Meter ще засича кога свършват лентите, необходими за тестовете, и ще поръчва нови.

Други марки също са договорили евентуално ползване на Amazon Dash Replenishment с техните свързани устройства, в това число принтерите на Samsung, каните за пречистване на вода Brita, пералните машини Whirlpool и други.

Amazon.com вече пусна Dash бутони, които позволяват на потребителите да поръчват повече от даден продукт само чрез едно натискане на бутона. Компанията има и услуга, наречена Subscribe & Save, която включва безплатна доставка и спестяване на до 15% от цената на определени продукти, ако се поръчат предварително да пристигат на определен интервал от време.

На пазара е и хладилникът на Samsung Family Hub, който е създаден в партньорство с MasterCard и позволява поръчките на хранителни продукти чрез използването на тъчскийн. Самият хладилник може да предлага поръчката на някои продукти, когато започнат да се изчерпват.

Но Dash Replenishment е по-различна от тези системи, защото хората са напълно изключени от процеса на поръчване. Не се налага да натискат Dash бутон или да поръчат хладилник с тъчскрийн, нито да знаят кои продукти започват да свършват. Новата система прави всички поръчки автоматично.

Amazon отказва да разкрие колко са успешни Dash бутоните, но твърди, че “реакцията на потребителите е изключително позитивна”.

Същевременно компанията създава Dash Replenishment технологията достъпна, така че всеки разработчик или производител, който прави свързани устройства, да може да интегрира системата в тях.

За някои такава степен на автоматизация звучи дори агресивно. Но някои експерти твърдят, че автоматичните поръчки са бъдещето.

“Това е още един пример за това защо традиционната търговия на дребно е в беда и защо Amazon се намира в чудесна позиция”, коментира Джийн Мънстър, старши анализатор проучвания на Piper Jaffray.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:30 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 4
scott
преди 8 години
Кhao.НЕМАМ ОГРАНИЧЕНИЕ В МИСЛЕНЕТО, АМА ХИЧ!Ако сега, у момента, създадените ЗА ТЕБ улеснения от банки, комунални фирми за услуги и кредитни институции те КАРАТ ДА СЕ ЧУДИШ "КЪДЕ ИЗЧЕЗВАТ СТОТИЦИ ЛЕВОВЕ НА МЕСЕЦ ОТ СПЕЧЕЛЕНИТЕ ПАРИ": ЧРЕЗ СМАРТ УРЕДЧЕТАТА - ШЕ ИЗЧЕЗВАТ ХИЛЯДИ! 10-100 ПЪТИ ПО-БЪРЗО! Точно това искат тъпите *** от амазон И ИНТЕРНЕТЪТ НА НЕЩАТА! ДА ЗИМАТ ПАРИ ЗА НИЩО БЕЗ ТЕЗ КОИТО ГИ ПРАВАТ ДА УСЕТЪТ ДИСКОНФОРТ.ТОВА БИЛО БЪДЕЩЕТО?!?!?!?!? НА 10-100 РАЗГЛЕЗЕНИ И СВРЪХ БОГАТИ *** - МОЖЕ БИ! ОСТАНАЛИТЕ ИНВЕСТИРАМЕ У АВТОМАТ КАЛАШНИКОВ, ЗА ДА СЕ ЧУСТВАМЕ СИЛНИ, СВОБОДНИ И ВОЛЕВИ ЧОМЕШКИ СЪЩЕСТВА!И НЕ, НИКОГА НЕМА ДА СИ ЗЕМЕМ ДОРИ УМНА МИШКА У КЪЩИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
khao
преди 8 години
Ограничено мислиш, разбира се че ще се изисква титуляра да потвърди транзакцията идеята е да не се налага за всяка дреболия да нацъкваш поръчка, а тя да бъде създадена автоматично.В това е бъдещето, само е нужно държавния регулатор да ги накара да можеш да навържеш различни смарт уреди от различни производители към акаунт по твой избор ... дали ще е амазон, гугъл или някой друг... щото сега всичко трябва да е или към единия или към другия, а това дава предпоставки към монопол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 5
scott
преди 8 години
интересно, какво парви амазон, когато ИЗНЕНАДВАЩО ЗА ТИТУЛЯРА парите в сметката му свършат поради транзакции за глезотии и неконтролирани от него плащания?ВМЕСТО ДА УЛЕСНЯВА ХОРАТА, ТАКА ЩЕ СЕ УЛЕСНЯВА ГРАБЕЖА ОТ БАНКОВИТЕ ВИ СМЕТКИ ЗА ПСЕВДОУСЛУГИ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още