IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple възстановява пари за електронни книги след съдебно споразумение

Компанията и петте най-големи издатели в САЩ са завишавали нарочно цените на книгите

17:45 | 22.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Проверете си пощенската кутия или тази със спам, защото в тях може би ви чака сума, която не сте очаквали. След като постигна споразумение по антитръстово дело, Apple възстановява част от средствата, които може да сте похарчили за електронни книги заради завишени цени, пише Wall Street Journal.

Във вторник търговци на електронни книги на дребно започнаха да връщат средства от името на Apple към потребителски акаунти. Това се случва, след като технологичната компания се съгласи да плати 400 млн. долара във връзка със споразумение по дело, по което тя и петте най-големи издатели в САЩ бяха обвинени, че работят заедно по завишаването на цените на електронните книги.

Ако сте купували електронни книги от Apple, Amazon.com, Barnes & Noble и Kobo между 1 април 2010 и 21 май 2012 г., това споразумение ще се отрази и на вас, така че проверете имейла си за съобщения от въпросните компании.

Ако отговаряте на условията, парите директно ще се върнат в сметката ви. Колко точно ще ви бъде върнато, зависи от това колко електронни книги сте купили и кои точно. Потребителите ще получат по 6,93 долара за всеки бестселър на New York Times и 1,57 долара за всички други книги, сочи споразумението.

Стотици потребители използваха Twitter, за да обявят, че са получили парите си, като на някои са били върнати по над 100 долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още