IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Peloton спира вътрешното производство и залага изцяло на външни партньори

Компанията променя стратегията си, за да се справи с предизвикателствата пред бизнеса

15:47 | 12.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Peloton Interactive ще спре да произвежда велоергометрите и пътеките си за бягане в собствени заводи и изцяло ще разчита на партньори за производството. Това е една от най-значителните стъпки, които компанията предприема, за да опрости дейността и да намали разходите си, пише Bloomberg.

Този ход е обратното на стратегията на Peloton от последните три години, когато раздели производството между собствените си заводи и партньори. Компанията създаде част от своите стандартни модели Bike и по-високия клас Bike+, използвайки заводи, които придоби през 2019 г. като част от покупката на Tonic Fitness Technology. Освен това разчиташе на базирания в Тайван производствен партньор Rexon Industrial Corp. за създаването на велоергометри и на пътеката за бягане Tread.

Сега компанията ще спре дейността в звената на Tonic и ще прехвърли цялото производство на Rexon, разкри главният директор по веригата на доставките Андрю Рендич пред Bloomberg News. „Връщаме се изцяло към партньорско производство. Това ни позволява да увеличаваме и намаляваме производството въз основа на капацитета и търсенето“.

Peloton прави промените след няколко турбулентни месеца. През февруари съоснователят Джон Фоли беше заменен на поста главен изпълнителен директор от ветерана в медийната индустрия Бари Макарти. Освен това компанията съкрати близо 3000 служители, включително много представители на висшия мениджмънт. Рендич пое ролята си през март.

След като се превърна в гигант на фондовия пазар от ранните дни на пандемията, цената на акциите на Peloton спадна с около 75% тази година. След като фитнесите и икономиките започнаха да отварят врати, растежът на Peloton се забави. Компанията неправилно прогнозира, че бизнесът ѝ ще издържи повтовра блокада и в крайна сметка остана с прекалено много непродадени уреди.

По-рано компанията отмени плана си за производство на оборудване в Охайо, но сега напълно се оттегля от процеса. Като част от новото споразумение, Peloton разширява партньорството си с Rexon, като същевременно поддържа други външни партньори и добавя нови.

Гигантът планира да продължи да работи с Quanta Computer за производството на ключови компоненти за оборудването – сензорните екрани. Освен това добавя Pegatron, която като Quanta е голям партньор на Apple. Quanta ще прави предстоящия гребен тренажор на Peloton. Рендич заяви, че новият продукт се очаква да бъде пуснат на пазара през 2022 г.

Компанията отказва да каже колко ще ѝ струва спирането на производството, но твърди, че ще съкрати около 570 служители в Тайван, които работят в звената на Tonic. Тя ще задържи 100 души в Тайван, които ще работят с външните партньори. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още