IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Щатската верига за потребителска електроника Best Buy прави интернет фонд

Фондът ще инвестира в музика, видео, игри и бизнес за „управление на лични медии“

15:12 | 28.05.09 г.
Щатската верига за потребителска електроника Best Buy прави интернет фонд

Най-голямата верига за продажби на дребно на потребителска електроника в САЩ - Best Buy, ще стартира инвестиционен фонд, който ще се фокусира върху дигиталните медии в търсене на експанзия отвъд традиционните магазини. Фондът ще се управлява от бивши и сегашни интернет ветерани на медийния гигант News Corp.

Веригата, която миналата година инвестира 2,1 млрд. долара в създаването на съвместно дружество с британската Carphone Warehouse, купи услугата за онлайн абонаменти за музика Napster през 2008 г. за 121 млн. долара и планира да продължи да инвестира в музика, видео, игри и бизнес за „управление на лични медии“. Не се уточнява с какъв капитал ще разполага фондът.

„Best Buy е свързан с производители на хардуер и софтуер, холивудски студиа, производители на DVD-та и на мобилни телефони“, казва Рос Левинсон, партньор в Velocity Interactive Group, фирмата за венчър капитал, която ще участва в управлението на новия фонд. „Като се замислите за широкия достъп на компанията до клиентите, интересът им към дигиталните медии е логичен“, отбелязва той пред Financial Times.

Левинсон е бивш мениджър в News Corp и ръководеше екипа, който открадна MySpace от Viacom през 2005 г. Джонатан Милър, който наскоро се присъедини към News Corp, също ще бъде консултант на Best Buy.

С помощта на опитните интернет ветерани Best Buy се надява да избегне грешките на други вериги. Най-голямата верига в света, Wal-Mart, се отказа от услугата си за даунлоуд на филми в края на 2007 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още