IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хранителният, индустриалният и химическият сектор с най-много ERP системи

През 2009 г. водещият сектор по брой внедрявания на бизнес софтуер се оказва фармацевтиката

12:54 | 06.04.10 г.
Автор - снимка
Създател
Хранителният, индустриалният и химическият сектор с най-много ERP системи

Хранителните продукти, Индустриалното машиностроене и Химическата индустрия са Топ 3 секторите с най-много внедрени системите за управление на процесите в дадена организация (Enterprise resource planning – ERP – софтуер). Това показва предоставено на Investor.bg изследване на пазара на бизнес софтуер, изготвено от агенцията за анализи CBN-Pannoff, Stoytcheff & Co.

В челната десетка индустрии по брой клиенти на ERP системи, каквито у нас се предлагат от 14 години, влизат също финансовите услуги, автомобилите, фармацевтиката и търговските вериги.

Бизнесът със софтуер и компютърни услуги заема едва 10-та позиция.

Внедрените ERP в първите десет икономически сектори държат 51% пазарен дял спрямо целият бизнес в страната, се посочва още в анализа.

Общо в 27 сектора на икономиката имат по над 10 внедрени ERP системи. Доминиращите внедрявания са в търговски компании, следвани от производството и накрая са фирмите от сферата на услугите.

През 2009 г. водещ бизнес по брой внердявания по предварителни данни изненадващо се оказва фармацевтиката.

Над 20 ERP системи, представени от над 55 интегратори се състезават за клиенти и пазар в страната, се уточнява в доклада. „Макар и с леко шокиращи резултати през 2009/2008, пазарът на бизнес софтуер остава един от най-стабилните сегменти в технологичната индустрия в страната.“

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още