IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК одобри апликационната форма за автомагистрала „Тракия"

Така България ще получи безвъзмездно общо 400 млн. лв. при изграждане на маистралата

14:27 | 21.12.10 г. 1
Автор - снимка
Създател
ЕК одобри апликационната форма за автомагистрала „Тракия"

Европейската комисия одобри апликационната форма за автомагистрала „Тракия”, обяви премиерът Бойко Борисов, който е на официално посещение в ливанската столица Бейрут, съобщи правителствената информационна служба. 

За възможното скорошно положително решение по въпроса преди дни съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Борисов уточни, че 20 на сто от средствата, необходими за изграждането на магистралата са национално съфинансиране, а останалите – от Европейския съюз по оперативна програма "Транспорт".

По думите на Борисов „това на практика означава, че България ще получи безвъзмездно общо 400 млн. лв." при изграждане на отделните етапи на маистралата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
rosybabe
преди 13 години
Това си е добра новина. 400млн. лв. които не е необходимо после да връщаме си е чист подарък. Дано да не се издънят изпълнителите че току виж нещата се променили тогава. Все пак трябва да се отбележи заслугата на правителството за това. Крайно време е да се възползваме от европейските фондове а не само да си плащаме членския внос. Ако се засили контрола може да се получи
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още