IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписаха договор за над 500 хил. лв. по програма “Рибарство”

Варненска фирма ще оборудва със средствата производствената си база

15:08 | 21.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Подписаха договор за над 500 хил. лв. по програма “Рибарство”

Договор на стойност 518 хил. лв. по проект за разширяване и модернизация на рибопреработвателно предприятие в село Слънчево, Варненска област, подписа директорът на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) Явор Недев.

Това е първият одобрен проект по мярката „Инвестиции в преработка и маркетинг на продукти от риболов и аквакултура” от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”, съобщават от ИАРА.

Бенефициентът - фирма „Мичик” ООД предвижда да инвестира общо 518 366 лв. за реализирането на проекта. Одобрената безвъзмездната финансова помощ е на стойност 311 019 лв.

Целта на проекта е да се разшири хладилната база на съществуващото рибопреработвателно предприятие за производство, съхранение и реализация на солена, маринована, пушена и замразена риба.

Срокът за изпълнението на проекта е четири месеца. С реализацията му получателят на средствата предвижда откриването на 10 нови работни места.

Преди две седмици земеделското министерство отчете, че към края на месец ноември 2010 г. по програма „Рибарство“ са договорени само 5% от средствата - 11,5 млн. лв. Разплатени са 0,4%, или 830 хил. лв. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още