IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

317 млн. лв. ще струва рехабилитацията на железопътната линия Пловдив – Бургас

Обявиха консорциума „Джи Си Еф - Ск 13 - Трейс рейлинфра” за победител в търга за изпълнител на строителните дейности

16:57 | 28.12.10 г. 4
Автор - снимка
Създател
317 млн. лв. ще струва рехабилитацията на железопътната линия Пловдив – Бургас

Консорциумът „Джи Си Еф-Ск 13 – Трейс рейлинфра”  днес е избран за изпълнител на рехабилитацията на железопътната линия Пловдив – Бургас. Цената за строителните дейности по цялото трасе е близо 317 млн. лв., съобщиха от транспортното министерство.

Преди няколко дни при отварянето на офертите на кандидатите в Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) стана ясно, че „Джи Си Еф-Ск 13 - Трейс рейлинфра” е подал най-ниска ценова оферта в търга за изпълнител на проекта и по трите отсечки, на които е разделено трасето.

„Спестени са 110 млн. лв. за рехабилитацията на железопътната линия. Това е разликата между най-ниската оферта от първия търг и предложението на фирмата, която днес бе избрана за изпълнител“, е изчислил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков.

Той е подчертал, че проектът Пловдив – Бургас ще донесе огромни ползи за обществото, защото е част от т. нар. железопътна „Тракия”, която е паралелна на аутобана. След приключването на проекта ще се постигнат скорости от 130/160 км/ч при средни скорости в момента от около 80 км/ч, а времето за пътуване ще се намали с 1 час и 10 минути.

Това е втори търг за рехабилитацията на линията, първият бе прекратен в началото на тази година с мотива - скъпи оферти на кандидатите, надвишаващи с около 30% индикативната стойност на проекта от 366,4 млн. лв. Това принуди възложителя Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ) да повтори процедурата, припомнят от транспортното министерство.

Проектът за рехабилитация на железопътната инфраструктура по участъците на линията Пловдив – Бургас е разделен на обособени позиции, за които избраният изпълнител е предложил следните цени* :

Позиция 1 - Рехабилитация на железопътната отсечка Михайлово – Калояновец, включително главните коловози в гарите Михайлово и Калояновец – 29,6 млн. лв.;

Позиция 2 - Рехабилитация на железопътните отсечки Стара Загора – Ямбол и Завой – Зимница, включително главните коловози в гарите Стара Загора и Ямбол и всички гари и спирки между тях – 151 млн. лв.;

Позиция 3 - Рехабилитация на железопътната отсечка Церковски – Карнобат, включително главните коловози в гара Церковски – 135 млн. лв.

Поръчката обхваща проектиране на строителните работи и тяхното изпълнение за всяка обособена позиция. Проектът се финансира по Оперативна програма „Транспорт” от Кохезионния фонд на Европейския съюз.

*Цените са без ДДС

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 0
Yambol
преди 13 години
Ти на око ли измери , че разстоянието е 250км. щото те е много крив окомера. Разстоянието София - Бургас по ж.п. линията е 450км.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
Nabludatel777
преди 13 години
Разстоянието София - Бургас е 250-260 км...или над 1,5 милиона ще струва "рехабилитацията"...какво ще вклучи тя?! влака вместо сегашните 55 км/ч ще се движи със 56 км/ч ли...??? За 20 години БДЖ единствено намаля скороста, да не говорим за качеството на транспорта, а за обстановката в ЖП вагоните НЯМАМ ДУМИ!!!Все едно са от китайски влак през 70те години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 0
jordanvete
преди 13 години
Ama tezi TRACE sa naistina silni, samo da ne se nataknem sled vreme na niakoia tlasta korupcionna shema(vsi4ko e prekaleno lesno i rozovo)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 2
lyusien
преди 13 години
Никъде не прочетох какъв е срока за изпълнение на този проект Освен това рехабилитацията на този участък няма да има кои знае какъв ефект ако не се направи такава на отсечката София -Пловдив и от София до сръбската и румънската граница Знаете защо Аз съм фен на министъра на транспорта въпреки че великия политик Костов не го харесва но мисля че Цветков трябва да помисли за това Чаоо Желая му успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още