IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по рибарство приема проекти за подобряване уменията на млади рибари

Проектите се финансират от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”

15:19 | 24.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Агенцията по рибарство приема проекти за подобряване уменията на млади рибари

Започна приемът на заявления за кандидатстване по проекти, свързани с повишаване на професионалните умения на млади рибари, както и на рибари под 40-годишна възраст, които за първи път ще придобият право на собственост върху част от кораб или върху цял кораб, съобщиха от Изпълнителна агенция Рибарство и аквакултури (ИАРА).

Проектите се финансират от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство”, а мярката е „Социално-икономически компенсации за управлението на флота”.

Безвъзмездната финансова помощ се предоставя като премии за рибари и собственици на риболовни кораби. Средствата трябва да компенсират загуба на доходи за времето за обучение, като се предвиждат и премии за придобиване на собственост върху кораб.

Общият бюджет по мярката е 2,2 млн. лв. Финансовата помощ е в размер до 100% от размера на изчислените премии, от които 75 на сто се осигуряват от Европейския фонд за рибарство и 25 на сто от бюджета на България.

По мярката могат да кандидатстват еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по Търговския закон или Закона за кооперациите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още