IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агроминистерството набира фирми за обучение по подхода ЛИДЕР

Насрочва се обществена поръчка за избор на компании, които да организират семинари за администрацията и фермерите

15:47 | 04.04.11 г.
Агроминистерството набира фирми за обучение по подхода ЛИДЕР

Министерството на земеделието и храните обявява обществена поръчка за организиране на обучения по подхода ЛИДЕР, който се финансира по линия на Програмата за развитие на селските райони. Документи ще се получават до 5 май 2011 г., а крайният срок за подаване на офертите е 16 май т.г., съобщиха от министерството.

Целта на обученията е да се популяризира една от най-малко познатите оси от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), която има за цел да насърчи инициативността на местните общности за развитие на слаборазвитите региони. Обществената поръчка включва обучения по две позиции – за организиране на семинари за служители от земеделското министерство и фонд „Земеделие“ с провеждане на годишна конференция за разясняване на подхода ЛИДЕР и за консултиране на потенциалните кандидати за субсидии по тази ос от програмата.

Основно изискване към кандидатите е да имат минимум двегодишен доказан опит в реализацията на проекти за обучение по ПРСР. За целта те трябва да представят заверени копия на вече приключени проекти или референции от съответните европейски институции.

Българските компании почти не разполагат с опит в консултиране на европейските земеделски програми, затова е препоръчително кандидатите да потърсят сътрудничество на европейски компании с доказан опит в подобни разяснителни кампании, обясниха от министерството на земеделието.

От кандидатите по първата позиция се изисква да докажат и оборот в размер на минимум 410 хил. лв. от сходни проекти, изпълнени в периода от 2008 до 2010 г. Фирмите, които ще кандидатстват за организиране на обучителни семинари за бенефициенти, трябва да докажат оборот от поне 220 хил. лв. за реализирани семинари за бенефициенти по ПРСР, проведени през последните три години.

Подходът ЛИДЕР е важен инструмент за създаване на бизнес инициативи и програми, реализирани съвместно от частния бизнес, общинската администрация и неправителствените организации. До момента по тази ос от програмата не са отпуснати субсидии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още