IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втора ферма за риба край язовир “Батак” получава евросубсидии

Инвестицията е за близо 1 млн. лв., половината от които са безвъзмездна помощ по Оперативна програма "Рибарство"

11:53 | 22.06.11 г.
Автор - снимка
Създател
Втора ферма за риба край язовир “Батак” получава евросубсидии

Пловдивското дружество "Д.А.В." ЕООД спечели проект за изграждане на ферма за аквакултури и развъждане на бяла риба и шаран край язовир "Батак", съобщиха от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

Финасирането е по Оперативна програма „Рибарство”, като общата стойност на инвестицията е 819 359 лв. Безвъзмездното финансиране по проекта е в размер на 491 615 или 60 на сто от одобрените разходи.

Фермата е разположена върху площ от 100 декара и след приключване на проекта в нея ще бъдат монтирани производствени садки (плаващи мрежени клетки) и др. съоръжения.

В 10-годишната производствената програма на фирмата е заложено да бъдат отглеждани по 80 т бяла риба и 38 т шаран годишно.

Изпълнението на проекта ще започне през октомври 2011 г. След приключването му дружеството ще осигури работа на 8 души.

Преди две седмици от ИАРА съобщиха, че друга пловдивска фирма ще инвестира 795 776 лв. в садкова инсталация за интензивно отглеждане на шаран и сом отново в язовир „Батак“.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още