IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частни горовладелци получават европомощ за щетите от пожарите

Минималният размер на средствата за един проект е 1000 евро, а максималният - 300 хил. евро

17:45 | 05.09.12 г.
Частни горовладелци получават европомощ за щетите от пожарите

По повод възникналите масови пожари това лято експерти от министерството на земеделието припомниха, че програмата за селските райони осигурява еврофинсиране за възстановяването на пораженията от палежите.

За целта горски експерти ще осигурят методологическа помощ при изработването на проектните предложения на собственици на гори, пострадали от масовите пожари, които искат повторно да залесят терените, съобщиха от ведомството.

Консултациите по изработването на проектите са безплатни. Самите проекти могат да бъдат само за почистване на опожарените горски площи и подготовката им за залесяване, за самото залесяване или за създаването на депа за съхранението на дървесината, добита от територии, пострадали от природни бедствия и др.

Еврофинансирането е ориентирано освен към частни лица също и към държавните горски и ловни стопанства, дирекциите на национални паркове, научноизследователските горски стопанства, управляващи гори и земи от държавния горския фонд и др.

Минималният размер на европейската помощ за един проект е левовата равностойност на 1000 евро, а максималният -  300 хил. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още