IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК одобри 20 млн. лева за свиневъдите и птицевъдите

Парите ще бъдат по сметките на животновъдите още през декември, обеща земеделският министър Мирослав Найденов

10:55 | 14.11.12 г.
ЕК одобри 20 млн. лева за свиневъдите и птицевъдите

Европейската комисия (ЕК) е дала одобрението си за отпускането на 20 млн. лева за свиневъдите и птицевъдите у нас. Новината съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в ефира на bTV.

Найденов коментира още, че до този момент са отпуснати 100 млн. лева за сектор „Животновъдство“. От тях са се възползвали говедовъдите и овцевъдите.

Благодарение на тези средства е било спряно поскъпването на основните хранителни продукти, разясни земеделският министър.

След нотификацията от страна на ЕК птицевъдите и свиневъдите ще могат да подават заявления за отпускането на помощи от следващата седмица. „Още през декември тези пари ще влязат по сметките на животновъдите“, обеща Найденов.

Схемите са две, а средствата ще бъдат отпускани във връзка с доброволно поетите ангажименти за хуманно отглеждане на животните, допълват от МЗХ.

В началото на октомври месопреработвателите у нас предупредиха за сериозно поскъпване на месните продукти заради високите цени на фуража.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още