IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трансграничен проект работи за по-качествени храни в България и Гърция

Бюджетът на инициативата е над 1,3 млн. евро, като със средствата ще бъдат финансирани съвместни проверки и ремонт на лаборатории

17:08 | 11.01.13 г.
Трансграничен проект работи за по-качествени храни в България и Гърция

Съвместни проверки на властите по безопасност на храните в Гърция и България, предвижда нов проект, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество с Гърция, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Бюджетът на проекта надхвърля 1,3 млн. евро. С тези средства освен съвместни проверки, ще бъде финансиран ремонтът и модернизацията на две лаборатории в Благоевград. За тези дейности са отделени общо 195 хил. евро.

Освен това ще бъде изградена интегрирана контролна система по цялата хранителна верига и ще бъде създадена интегрирана система за документооборота и електронни услуги за три подразделения на БАБХ. За целта ще бъде закупена компютърна техника за офисите на агенцията.

Изпълнението на проекта е 24 месеца, а обхватът му е в Благоевградска област и Централна Македония в Гърция. Целта е по-добър контрол на производството, предлагането и търгуването с храни, спазването на нормативните уредби и засилване на доверието на потребителите към контролните органи, допълват от БАБХ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още