IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отпускат близо 1 млн. лева на три общини за залесяване на терени

Общо 4,2 млн. лева ще си поделят проекти за развитие на горското стопанство и преодоляване на щети от пожари

11:56 | 01.04.13 г.
Отпускат близо 1 млн. лева на три общини за залесяване на терени

Три общини ще залесят терени с широколистна растителност със средства по Програмата за развитие на селските региони (ПРСР), съобщават от фонд „Земеделие“.

Средствата, предвидени за тази дейност, идват от мярка 223 „Първоначално залесяване на неземедлски земи“ и са в размер на общо 902 хил. лева.

Освен тези проекти одобрение са получили общо 18 инвестиционни предложения по мерките за залесяване на територии и за възстановяване на горския потенциал (мярка 226). Общата субсидия е за 4,2 млн. лева.

Част от одобрените проекти предвиждат изграждане на водоизточници и наблюдателни кули, както и покупка на оборудване за противопожарни депа. Тези дейности ще бъдат реализирани от общините Несебър, Приморско, Копривщица и Криводол.

Държавното горско стопанство „Чирпан“ кандидатства с проект за почистване на гори, пострадали от пожари, и презалесяването им с широколистни култури. Искането е одобрено, става ясно от съобщение на фонда.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още