IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството удължи срока за предоставяне на безлихвени заеми по ПРСР

Създадохме възможност общините да усвоят допълнителни 50 млн. лв. до края на годината, каза Димитър Греков

14:57 | 04.12.13 г.
Правителството удължи срока за предоставяне на безлихвени заеми по ПРСР

Правителството удължи до 10 декември на календарната година срока за предоставяне на безлихвени заеми на общини, бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., съобщи министърът на земеделието и храните Димитър Греков след края на заседанието на кабинета.

Това стана с промяна в ПМС 59/2011 за условията и реда за отпускане на безлихвени заеми на общините от централния бюджет за финансиране на разходи за окончателни плащания по одобрени проекти по и тяхното възстановяване.

Срокът за общините досега беше 30 ноември.

С решението се осигурява максимално голям период от време за общините, бенефициенти по ПРСР, да получат безлихвени заеми, за да бъдат извършени финалните плащания към изпълнителите по съответните проекти за реално извършени и допустими за финансово подпомагане дейности.

„Това е едно изключително важно решение, което позволява да се използват всички средства, отпуснати от Европейския съюз. То дава възможност над 50 общини да получат безлихвени кредити, за да завършат проектите си“, каза проф. Греков. Разчетите на ДФ „Земеделие” сочат, че до края на годината при активност от общините могат да бъдат усвоени около 50 млн. лв.

Според Греков над 50 общини нямат достатъчно средства да се разплатят с изпълнителите на проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още