IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общини подписват договори за 90 млн. лв. по Програмата за селските райони

Одобрени са 31 проекта за подобряване на общинската инфраструктура

17:28 | 10.12.13 г.
Общини подписват договори за 90 млн. лв. по Програмата за селските райони

По програмата за развитие на селските райони (ПРСР) са одобрени 31 проекта на обща стойност 90 млн. лв. Вече е започнало подписването на договорите, съобщиха от агроминистерството.

Министърът на земеделието и храните Димитър Греков връчи днес договорите на кметове на 17 общини. Те са по мерките на ПРСР „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, „Обновяване и развитие на населените места” и „Насърчаване на туристическите дейности”.

„Амбицирали сме се до Нова година да усвоим колкото може повече средства. Нека не гледаме на тези средства като спечелени от община на една или друга политическа сила, а да видим кой стои зад нас – всички български граждани”, заяви министърът.

Зам.-министър Явор Гечев допълни, че новата Програма за развитие на селските райони е в напреднал етап и се планира отваряне на прием по всяка мярка поне 2 пъти годишно.

С отпуснатите средства общините ще обновят пътища и мостове, ще реконструират ВиК съоръжения, ще инвестират в културни центрове, театри, центрове за социални услуги и библиотеки. Има проекти за ремонти на паркове, градини, детски площадки и сгради с историческо значение, строеж и ремонт на туристическа инфраструктура.

От началото на действието на ПРСР са платени 950,3 млн. лв. по трите мерки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още