IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фонд „Земеделие“ подкрепи инвестиции за близо 6 млн. лева в рибния сектор

Със средствата ще бъдат изградени рибовъдни стопанства

17:34 | 15.01.15 г.
Фонд „Земеделие“ подкрепи инвестиции за близо 6 млн. лева в рибния сектор

Държавен фонд „Земеделие“ финансира инвестиции за близо 6 млн. лв. по оперативна програма „Рибарство” 2007-2013 г., съобщиха от Фонда. Субсидиите са по мярката за производствени инвестиции в аквакултурата. 

Субсидия в размер на близо 1,8 млн. лв. е изплатена на пет фирми. Средствата са за изграждане на стопанство за производство на шаранови и есетрови видове, възстановяване на съществуваща рибовъдна ферма за топлолюбиви видове риби в землището на с. Острица, както и за изграждане на комбинирано рибно стопанство за отглеждане на европейски сом и шаран.

Разплащателната агенция изплати авансово 997 971 лв. за изграждане на рибовъдно стопанство с плаващи мрежени клетки в язовир „Княжево“. Проектът ще се реализира на три етапа. Общият размер на инвестицията е 4 млн. лв., а одобрената субсидия е на стойност 2 млн. лв.  Крайният срок за изпълнението на проекта е август 2015 г.

Направено е и окончателно плащане на стойност 827 785 лв. за реконструкция на недействащо рибовъдно стопанство в гр. Левски. Проектът се осъществява на три етапа. Общият размер на инвестицията е 2,6 млн. лв., а изплатената субсидия е на стойност 1,5 млн. лв. 

Мярката е инвестиционна и се финансирана от Европейския фонд за „Рибарство” (ЕФР). Одобрената субсидия представлява  до 60% от целия размер на одобрената инвестиция, от които 75% са европейски средства и 25% национално доплащане от държавния бюджет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още