IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

12 проекта бяха финансирани с 1,2 млн. лева по рибарската програма

Проектите на местни групи целят развитие на рибарството и туризма

15:04 | 21.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
12 проекта бяха финансирани с 1,2 млн. лева по рибарската програма

12 проекта по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” от Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР) получиха субсидии в размер на 1,2 млн. лв. от Държавен фонд „Земеделие“.

В изпълнение на своите стратегии за развитие местни инициативни рибарски групи (МИРГ) реализират инвестиционни проекти за изграждане на крайбрежни пешеходни алеи, организиране и провеждане на фестивали, както и за изработване на издания, свързани с историята на рибарството в различни региони, съобщи Фондът.

Част от одобрените проекти, по които ДФ „Земеделие“ преведе средства, са за изграждането на модерни информационни центрове, чрез които ще се подпомогне развитието на рибарството и туризма.

Местни рибарски групи получиха субсидии и за закупуване на специализирано водолазно оборудване, за реализиране на идеи за екотуризъм и създаване на нови туристически продукти, както и за закупуване на мобилна система за мониторинг на повърхностни води.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още