IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 238 млн. лв. е безвъзмездното финансиране за София по ОП „Региони в растеж“

Сред проектите е втора фаза на проекта за интегриран градски транспорт и ремонт за енергийна ефективност на училища и детски градини

15:31 | 21.04.16 г. 1
Над 238 млн. лв. е безвъзмездното финансиране за София по ОП „Региони в растеж“

Над 238 млн. лв. безвъзмездно финансиране за София предвижда новата Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Следващата седмица ще бъдат подписани договорите, които са включени в оперативната програма.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова обсъди проектите по „Региони в растеж“ с еврокомисаря по регионално развитие Корина Крецу, съобщиха от Столичната община. Срещата се проведе по време на конференцията на кметовете на европейските столици за прилагането на европейската стратегия за развитие на градовете в Амстердам.

Корина Крецу посочи, че София е постигнала много добри резултати при изпълнението на проекти с европейско финансиране. Еврокомисарят ще посети столицата на България през юни. 

Управляващият орган на програмата одобри за София инвестиционна програма в размер на 279,7 млн. лв., от които размерът на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 238,3 млн. лв.

Основните проекти, които са включени, са втора фаза на проекта за интегриран градски транспорт, ремонт и мерки за енергийна ефективност на 26 училища и детски градини, обновяване на три зони в централна градска част, реновиране на театър „София“, културен институт „Средец“ и сгради на социални заведения. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:01 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Тава е
преди 8 години
"Региони в растеж 2014-2020 " за 280 милиона ! Няма нито един новопостроен квартал в Столицата с нормална автомобилна и пешеходна проходимост! Да не говорим за паркове или паркинг места. Престъпно средновековно проектиране на инфра-структорите на града. За срам на управляващите 1/3 от населението на България пребивава в София по кварталните улички, по-тесни от селски макадам. Разгледайте въздушни и сателитни снимки от различни населени места и ще се срамувате!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още