IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София ще подпише за заем от 105 млн. евро с ЕИБ за кръстовища

Днес бе дадено началото на ремонтна програма за 50 вътрешноквартални улици в столицата

17:00 | 07.07.09 г.
София ще подпише за заем от 105 млн. евро с ЕИБ за кръстовища

Предстои подписването на договора между Столична община и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за отпускането на 105 млн. евро за изграждането на кръстовища в столицата, каза пред журналисти заместник-кметът Минко Герджиков при представянето на новата ремонтна програма на общината за малките улици, цитиран от БТА.

По думите на заместник-кмета Александър Цветков първото кръстовище, което ще бъде направено на няколко нива, е на бул. „Акад. Ив. Е. Гешов“ и бул. „България“ и на бул. „Акад. Ив. Е. Гешов“ и на ул. „Св. Г. Софийски“.

Следващото кръстовище е на бул. „П. К. Яворов“ и бул. „Др. Цанков“ при телевизионната кула.

Сроковете за изграждането на първите две кръстовища са 720 дни, а на това при телевизионната кула - 730 дни.

За два пъти по-малък период ще бъде изградено кръстовището на две нива на бул. „А. Сахаров“ и „А. Ляпчев“, за 730 дни при бул. „П. Яворов“ и бул. „Ст. Михайловски“.

Днес бе дадено началото на ремонтна програма за 50 вътрешноквартални улици в столицата, които ще се правят по нова технология. Ремонтите започнаха с отсечка от пътя Панчарево - Бистрица, която е в края на Панчарево.

Предстои ремонт на панорамния път в Княжево, от който ще бъдат махнати паветата и ще бъде основно ремонтиран и асфалтиран.

Ще бъде ремонтирана и ул. „Акад. Борис Стефанов“ в Студентски град, както и "Симеоновско шосе", чиито ремонт е приоритет за общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още