IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подновиха концесията на "Минерална вода Княжево"

Правителството удължи срока на концесията на 35 години, считано от 2003 г.

14:02 | 21.07.10 г.
Автор - снимка
Създател
Подновиха концесията на "Минерална вода Княжево"

Министерски съвет отмени на днешното си заседание предишно решение на правителството от декември 2007 г. за прекратяване на концесионния договор за добив на минерална вода от извор в района на Княжево, сключен с „Минерална вода Княжево" ООД.

Обектът за добив на минерална вода в Княжево е изключителна държавна собственост.

Днешното решение е в изпълнение на съдебно решение, влязло в сила от 7 април 2010 г. Правителството даде съгласието си също така да бъде изменен и допълнен контрактът с дружеството.

Сред промените в договора е удължаване на срока на концесията на 35 години, считано от датата на подписване на концесионния договор - 28 март 2003 г., при условие че към момента на изтичането на първоначалния срок на концесията не е констатирано неизпълнение от страна на концесионера на задълженията му по договора.

Концесионерът се задължава в двугодишен срок да изгради и поддържа със свои средства съоръжение за обществено ползване на свободния ресурс минерална вода, невключен в концесионния договор. Това ще стане чрез изграждане на чешма за обществено ползване на минерална вода, както и да подава към чешмата минерална вода с дебит - 0,06 л/сек. или 1892 куб. м годишно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още