IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ограничават движението на камиони по магистралите през август

Забраната се отнася за времето от 15.00 до 20.00 часа в дните петък и неделя

13:54 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
Ограничават движението на камиони по магистралите през август

По предложение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков ще бъде въведена забрана за движение на тежкотоварни автомобили (включващо и техните ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника. Това съобщиха от пресслужбата на транспортното министерство.

Ограничението се въвежда за периода от петък, 6 август, до 30 август 2010 г. и ще важи за републиканските пътища 1-ва категория и автомагистралите на страната.

Забраната се отнася за времето от 15.00 до 20.00 часа в дните петък и неделя.

Целта на въвеждането на това ограничение е осигуряването на по-висока безопасност на движението по пътищата и улесняването при придвижването на пътуващите към българските курорти през летния сезон, най-вече в дните петък и неделя.

В този период на годината трафикът по пътищата на страната и задръстванията се увеличават. Тежкотоварните автомобили допълнително усложняват пътната обстановка, като създават условия за образуването на колони от автомобили и предприемането на рискови изпреварвания от водачите, което повишава опасността от пътнотранспортни произшествия, посочват от транспортното министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още