IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Монтажи“ ЕАД няма да влиза в структурата на БЕХ

Дружеството, което предстои да се приватизира, ще стане част от „Държавна консолидационна компания“ ЕАД

15:08 | 04.08.10 г.
Автор - снимка
Създател
„Монтажи“ ЕАД няма да влиза в структурата на БЕХ

Правителството отмени частта от Разпореждане 3 от май 2009 г., която предвиждаше „Монтажи“ ЕАД да бъде включено в структурата на „Български енергиен холдинг“ ЕАД, съобщи пресслужбата на кабинета.

Непостигането на целите, за които е създаден енергийният холдинг, прави ненужно разширяването на неговата дейност чрез включване в структурата му на други дружества.

Във връзка с това и с оглед на обстоятелството, че „Монтажи“ ЕАД подлежи на приватизация, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма смята за целесъобразно дружеството да бъде включено в структурата на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД.

Целта е продажбата на акциите от капитала на „Монтажи“, които ще бъдат апортирани в капитала на ДКК, да бъде осъществена от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Паричните постъпления от продажбата ще бъдат преведени по сметка на ДКК с оглед на реализиране на печалба и изплащане на дивидент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:25 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още